letterlijke groei figuurlijke groei gevarieerde groei wild groei actuele groei contactuele groei

           
  Faculteit de Medemenselijkheid, Persoonlijke
Groei & Duurzame Ontwikkeling
       
         
 
 
 

In 2002 worden Niek Verschoor en Jack van Mildert, beiden actief voor Stichting Kunst & Milieu, gevraagd een beeldende bijdrage te leveren aan het Duurzaamheidsjaar op de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Van Mildert ontwikkelt in samenwerking met medewerkers en studenten van de Universiteit en de Hogeschool voor de kunst Arnhem het Re-Meetproject en introduceert een nieuwe ‘virtuele’ faculteit.

‘De kernvraag die het Re-Meetproject gedragen heeft is: Hoe kunnen we duurzaamheid terugbrengen naar de menselijke maat? Het antwoord: Door interesse te tonen in je medemens! Want wie geïnteresseerd is in zijn medemens zal eerder duurzaam omspringen met diens leefomgeving.
Zo ontstond een onderzoek in de vorm van ontmoetingsmodellen, die geheel in stijl van Katholieke Universiteit Nijmegen onder de vlag van een faculteit plaatsvond. De Faculteit der Medemenselijkheid, Persoonlijke Groei en Duurzame Ontwikkeling (FMPG&DO) was geboren.’
Bron: UCM-DO, De KUNst van duurzaamheid, 2003, ISBN 90 76661 081

De Faculteit der Medemenselijkheid, Persoonlijke Groei en Duurzame Ontwikkeling (FMPG&DO) en het Re-Meetproject ontstonden in opdracht van Universitair Centrum Milieuwetenschappen en Duurzame Ontwikkeling van de Katholieke Universiteit Nijmegen, 2002-2003.

In oplage verschenen: Re-Meet placemats, ansichtkaarten en picknickkleden.

 
 
De negende faculteit FMPG&DO is door de gemeenschappelijke Ministeries genomineerd voor Het ei van Columbus 2006. Een prijs voor innovatie en duurzaamheid.
 
  www.ru.nl/do