letterlijke groei figuurlijke groei gevarieerde groei wild groei actuele groei contactuele groei

Pioniers van Warande:op jacht naar geluk!
Deurmatgesprekken

Deurmatgesprek met wethouder en planologen

Op jacht naar geluk

Hoe kijken de toekomstige bewoners tegen geluk en het nut om samen te investeren in de sociale samenhang van de wijk aan? Van Mildert ontwikkelde hiervoor, in opdracht van Stichting de Barak, het format Deurmatgesprekken. Middels deze Deurmatgesprekken is hij de dialoog aangegaan met bestuurders en toekomstige bewoners. Op een toetsenbord kom je de asterisk ( *) tegen. Deze zit meestal boven de 8. Dit teken wordt ook wel gebruikt om een jaartal van een geboorte aan te duiden, net zoals een kruisje voor een jaartal het sterfjaar aanduidt. Je hebt een vijf- en een zes-takkige variant. De vijf-takkige is uitgevoerd in graskleurig tapijt met aan het eind van iedere tak een deurmat. Op het ronde deel van de asterisk is een ronde gelukstafel met vijf stoelen geplaatst.

Ter voorbereiding op de Deurmatgesprekken bezocht de kunstenaar de aan het Warande grenzende justitiƫle jeugdinrichting LSG-Rentray. Zij krijgen er met de komst van de wijk nieuwe buren bij. Kunnen zij nog iets voor elkaar betekenen? Want naast de volstrekt andere uitgangspunten om in het gebied te verblijven is er een opmerkelijke parallel: beide groepen bouwen aan een nieuwe toekomst!
Tijdens workshops werd gekeken wat de basis voor geluk zou kunnen zijn en wat het belang is van sociale integratie. Uiteindelijk bouwden de jongeren een gelukstafel die werd voorzien van gelukskreten die zij met elkaar formuleerden. Deze tafel en de gelukskreten vormden zowel letterlijk als figuurlijk het uitgangspunt van de Deurmatgesprekken met bestuurders en bewoners tijdens het project Pioniers van Warande: Op jacht naar geluk!