letterlijke groei figuurlijke groei gevarieerde groei wild groei actuele groei contactuele groei

     
  Kunstgrepen-Om-Cultuurgeld-Uit-
Te-Geven-Matinee
   
               
   
 
De Speurploeg Kunst & Cultuur is een samenwerkingsverband tussen organisatieadviseur Wietse Meerman en Jack van Mildert. Geprikkeld door een stagnerende uitgifte van cultuurgeld van het Actieprogramma Cultuurbereik van de Provincie Zuid Holland besluiten zij op een geheel eigen wijze de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden te mobiliseren. Zo ontstaat in 2002 de Speurploeg Kunst & Cultuur. In die hoedanigheid brengen zij kunstenaars, cultuurvertegenwoordigers en bestuurders samen tijdens De Kunstgrepen-Om-Cultuurgeld-Uit-Te-Geven-Matinee in 2003.
 
‘Ik ben als kunstenaar vooral geinteresseerd in groeiprocessen, zowel letterlijk als figuurlijk. Op dit terrein valt een belangrijk proces aan te sturen. We hebben een klein onderzoek gedaan naar waarom die gelden niet uitgegeven zijn. Was het onwetendheid of onwil? Onze conclusie was dat er te veel voor elkaar wordt nagedacht. Er zijn vooroordelen ten opzichte van elkaar, gemeenten kijken elkaar met de nek aan. De vraag wat kunst en cultuur zouden kunnen betekenen wordt eigenlijk niet gesteld.’
Bron: Geurt Mouthaan, Zet in de rug voor kunst in de polder, Het Kontakt, januari 2003 Om-Cultuurgeld-Uit-Te-Geven.

De Speurploeg Kunst & Cultuur ontstond in opdracht van het Actieprogramma Cultuurbereik van de Provincie Zuid-Holland en Landschapsplan AlblasserdamVijfheerenlanden.