letterlijke groei figuurlijke groei gevarieerde groei wild groei actuele groei contactuele groei

Winnaar Nationale Groenfondsprijs 2008

Droombegeleider

Onlangs werd duidelijk dat Jack van Mildert met zijn kunstproject De Groene Jonker de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2008 gewonnen heeft. De jury koos het project uit zeventig projecten. De prijs werd uitgereikt aan het meest aansprekende en vernieuwende project of initiatief, gericht op samenwerking in natuurbeheer. Van Mildert maakte op uitnodiging van CBK Utrecht het gebied ‘beleefbaar’ en ‘ervaarbaar’ en betrok in de rol van ‘Droombegeleider’ ook omwonenden en schoolkinderen bij de aanleg van het natuurgebied. Dat leverde een aantal recreatieve elementen op, zoals de uitkijkpost ‘het Balkon van Verlangen’ en de picknickplek ‘Het Verborgen Hart’.

DVD: Gedroomd Landschap

Documentairemaker Bonhansa volgde het proces met zijn camera. Dit resultaat is te zien op de DVD ‘Gedroomd Landschap’ die voor € 7,50 (incl. BTW en verzendkosten) besteld kan worden via www.bonhansa.nl of bij de kunstenaar.
Droombegeleider van De Groene Jonker is een project van Jack van Mildert in opdracht van Centrum Beeldende Kunst Utrecht in het kader van Zangsporen en in samenwerking met Natuurmonumenten, gemeente Nieuwkoop, Dienst Landelijk Gebied en de Provincie Zuid Holland.